پت پیک

آموزش نگهداری بچه خرگوش ✅ (0 تا 100) | همه شرایط + نکات مهم

نگهداری بچه خرگوش
  •  

    خرگوش‌ها حیواناتی دوست‌داشتنی و بامزه‌ای هستن که می‌تونن اعضای خوبی برای خانواده باشن؛ اما نگهداری از خرگوش، به خصوص نگهداری بچه خرگوش، نیاز به مراقبت و توجه زیادی داره. توی این مقاله قصد داریم تموم موارد مربوط به نگهداری از بچه خرگوش رو بهتون بگیم.

    برای کسب اطلاعات جامع و کامل درباره خرگوش ها پیشنهاد میکنیم مقاله خرگوش لوپ رو بخونید.

    به علاوه اگه دوست داشتید یه بچه خرگوش نژاد دار برای خودتون داشته باشید هم میتونید به صفحه خرگوش مینی لوپ یا خرگوش لوپ هلندی مراجعه کنید.

    همه چیز درباره تغذیه بچه خرگوش

    تغذیه بچه خرگوش‌ها بسیار مهمه و باید به دقت انجام بشه. بچه خرگوش‌ها در حال رشد هستن و به همه مواد مغذی مورد نیاز برای رشد صحیح، نیاز دارن.

    بچه خرگوش‌ها باید به طور منظم و در فواصل زمانی کوتاه غذا بخورن. معمولا باید هر 4 تا 6 ساعت یکبار به بچه خرگوش غذا بدید. غذای اصلی بچه خرگوش‌ها باید غذای مخصوص خرگوش‌های جوان باشه. این غذاها حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز خرگوش‌های جوان هستن.

    علاوه بر غذای مخصوص خرگوش‌های جوان، می‌تونید به بچه خرگوش سبزیجات تازه هم بدید. سبزیجاتی مثل کاهو، هویج، کلم، و اسفناج برای بچه خرگوش‌ها مفید هستن.

    توجه داشته باشین که غذای مخصوص خرگوش‌های جوان باید 80 تا 90 درصد رژیم غذایی روزانه‌ اون‌ها رو تامین کنه تا نگهداری از نوزاد خرگوش به درستی انجام بشه. می‌تونید از سبزیجات تازه و یونجه هم استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که زیاده‌روی نشه. آب تمیز و تازه هم باید همیشه در دسترس بچه خرگوش باشه. در واقع یکی از اصلی‌ترین شرایط نگهداری از بچه خرگوش توی موضوع تغذیه، همین آب تازه و تمیزه.

    مطلب پیشنهادی: بهترین غذای خرگوش 

     

    نگهداری از بچه خرگوش

    نحوه نگهداری از بچه خرگوش چطوره؟

    بچه خرگوش‌ها باید به طور منظم چکاپ بشن تا از سلامتشون مطمئن بشید. دامپزشک می‌تونه سلامت خرگوش شما رو بررسی کنه و در صورت نیاز، درمان رو شروع کنه.

    خرگوش‌هایی که سن کمتری دارن، باید آموزش ببینن که کجا دستشویی کنن. برای این کار، باید یک ظرف خاک در محلی مناسب در قفس خرگوش قرار بدید. هنگامی که خرگوش توی ظرف خاک دستشویی کرد، بهش تشویقی بدید.

    بچه خرگوش‌ها باید از سنین پایین با انسان‌ها در تماس باشن. این کار باعث میشه که خرگوش شما در بزرگسالی اجتماعی و مهربان باشه. برای این کار، می‌تونید به طور منظم خرگوش رو در آغوش بگیرید و باهاش بازی کنید.

    بچه خرگوش‌ها به طور طبیعی خودشونو تمیز نگه می‌دارن. اما اگر قفس خرگوش کثیف باشه، ممکنه لازم باشه که بچه خرگوش رو حمام کنید. برای حمام کردن بچه خرگوش، می‌تونید از شامپو مخصوص خرگوش‌ها استفاده کنید. استفاده از شامپو مخصوص خرگوش‌ها یکی دیگه از نکات مهم نگهداری از نوزاد خرگوش هست که باید بهش توجه داشته باشید.

    وسایل مورد نیاز برای نگهداری از نوزاد خرگوش

    به طور کلی خرگوش‌ها به وسایل خیلی زیادی برای نگهداری و زندگی نیاز ندارن. تموم این وسایل رو در ادامه بهتون معرفی می‌کنیم.

    • قفس: قفس خرگوش باید به اندازه کافی بزرگ باشه تا خرگوش بتونه در اون حرکت کنه. اندازه قفس خرگوش باید حداقل 2 متر طول، 1 متر عرض، و 1 متر ارتفاع باشه.
    • خانه: خانه برای خرگوش یه پناهگاه امنه. خرگوش‌ها دوست دارن در خانه‌شون استراحت کنن و از دنیای بیرون دور بشن.
    • ظرف غذا و آب: ظرف غذا و آب باید در دسترس خرگوش باشه. ظرف غذا باید از جنس غیرسمی باشه و ظرف آب باید همیشه پر از آب تازه باشه.
    • اسباب‌بازی: اسباب‌بازی‌ها برای خرگوش‌ها ضروری هستن. اسباب‌بازی‌ها باعث می‌شن که خرگوش‌ها از نظر جسمی و ذهنی فعال بمونن.
    • یونجه: یونجه منبع خوبی از فیبر هست و برای سلامت دندان‌های خرگوش ضروریه.
    • غذای مخصوص خرگوش‌های جوان: غذای مخصوص خرگوش‌های جوان حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز خرگوش‌های جوان هستن.
    • ظرف خاکستر: ظرف خاکستر برای آموزش دستشویی به خرگوش ضروریه.
    • جارو و خاک‌انداز:  برای تمیز کردن قفس خرگوش نیاز به جارو و خاک‌انداز دارید.
    • شامپو مخصوص خرگوش‌ها: برای حمام کردن خرگوش نیاز به شامپو مخصوص خرگوش‌ها دارید.
    • ناخن‌گیر مخصوص خرگوش‌ها: برای کوتاه کردن ناخن‌های خرگوش نیاز به ناخن‌گیر مخصوص خرگوش‌ها دارید.

    پیشنهاد میکنیم این مطلب رو هم مطالعه کنید: طول عمر خرگوش 

     

    نکات مهم نگهداری از نوزاد خرگوش

    شرایط محیطی برای نگهداری بچه خرگوش باید چطور باشه؟

    خرگوش‌ها حیواناتی روزگرد هستن و به نور طبیعی خورشید نیاز دارن. قفس خرگوش باید در محلی قرار بگیره که نور طبیعی خورشید بهش بتابه.

    دمای مناسب برای نگهداری از خرگوش‌ها 20 تا 25 درجه سانتی‌گراد هست. اگر دمای محیط خیلی زیاد یا خیلی کم باشه، می‌تونه باعث بیماری خرگوش بشه. توجه داشته باشید که یکی از مهم‌ترین شرایط نگهداری بچه خرگوش همین دما هست که حتی توی بعضی از شرایط منجر به مرگ اون می‌شه.

    خرگوش‌ها حیواناتی حساس به صدا هستن. قفس خرگوش باید در محلی قرار بگیره که از صداهای بلند دور باشه. قفس خرگوش باید از نظر ایمنی، ایمن باشه. قفس نباید دارای شکاف یا سوراخی باشه که خرگوش بتونه ازش فرار کنه. همچنین، قفس باید در محلی قرار بگیره که خرگوش بتونه به راحتی بهش دسترسی داشته باشه.

    با رعایت این موارد، می‌تونید شرایط محیطی خوبی رو برای نگهداری از بچه خرگوش خودتون فراهم کنید.

    احتمالا مطلب آموزش دستشویی به خرگوش هم براتون مفید باشه.

     

    نگهداری از نوزاد خرگوش

    نکات مهم نگهداری از نوزاد خرگوش

    نوزاد خرگوش‌ها معمولا از 4 تا 6 هفتگی آماده جدایی از مادرشون هستن. در این سن، خرگوش‌ها می‌تونن به طور مستقل غذا بخورن و از خودشون مراقبت کنن. قفس خرگوش باید دارای لوازم جانبی مختلفی مثل خانه، ظرف غذا، ظرف آب و اسباب‌بازی باشه.

    نوزاد خرگوش‌ها باید به طور منظم چکاپ بشن تا از سلامتشون مطمئن بشید. دامپزشک می‌تونه سلامت خرگوش شما رو بررسی کنه و در صورت نیاز، درمان رو شروع کنه.

    بعضی از مهم‌ترین نکات نگهداری از نوزاد خرگوش رو بهتون معرفی می‌کنیم:

    • از تماس نوزاد خرگوش با حیوانات خانگی دیگه خودداری کنید.
    • از گذاشتن بچه خرگوش در معرض نور مستقیم خورشید و یا دمای شدید خودداری کنید.
    • به هیچ عنوان بچه خرگوشتون رو کنار صداهای بلند و محیط‌های این شکلی قرار ندید.
    • از قرار دادن نوزاد خرگوش در معرض مواد سمی هم خودداری کنید.

    اگه دوست داشتید یه بچه خرگوش بامزه و نژاد دار برای خودتون داشته باشید، میتونید به صفحه قیمت خرگوش لوپ مراجعه کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *