اگه خرگوش خانگی دارید، احتمالا تربیت خرگوش برای دستشویی براتون به چالش بزرگی تبدیل شده. توی حالت عادی یاد دادن دستشویی به خرگوش کار خیلی آسون یا کار خیلی سختی نیست. توی این مقاله میخوایم با آموزش دستشویی به خرگوش همراهتون باشیم.
اگه دوست دارید یه خرگوش لوپ خونگی برای خودتون داشته باشید، میتونید به صفحه خرید و قیمت خرگوش لوپ مراجعه کنید.
چگونه به خرگوش آموزش دستشویی بدیم؟
آموزش دستشویی به خرگوش میتونه یه چالش باشه، ولی با صبر و حوصله، میتونی به خرگوشتت یاد بدی که توی جای مناسب دستشویی کنه. بهتره که از همون کوچیکی به آموزش دستشویی به خرگوشتون رو شروع کنین چون تو سنای پایین زودتر یاد میگیرن.
بهتره که ظرف دستشویی خرگوشتونو توی جای آروم و بی سر و صدا قرار بدین. ظرف دستشویی رو با خاک یا پوشال پر کنین تا خرگوشتون توی اونا کارشو انجام بده؛ اکثر خرگوشا دوست دارن که توی خاک دستشویی کنن. هربار که خرگوشت توی ظرف دستشویی خودش دستشویی کرد، اونو تشویق کن و بهش جایزه بده. اگه خرگوشت توی خارج از ظرف دستشویی خودش دستشویی کرد، ظرف دستشویی رو با مدفوع یا ادرار خرگوش پر کن و اونو توی محلی قرار بده که خرگوشت معمولا اونجا دستشویی میکنه.
با تکرار اینا، میتونی کارهای مربوط به تربیت خرگوش برای دستشویی کردن رو خیلی راحت به اون آموزش بدی.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات جامع درباره تربیت و نگهداری از خرگوش ها به صفحه راهنمای خرگوش لوپ مراجعه کنید.
وسایل مورد نیاز برای آموزش دستشویی به خرگوش
برای آموزش دستشویی به خرگوش وسایل زیادی نیاز ندارین. وسایل موردنیاز برای آموزش دستشویی به خرگوش رو میتونین این زیر ببینین:
- ظرف دستشویی
- خاک یا پوشال
- جایزه
ظرف دستشویی خرگوش بهتره که از جنس پلاستیک یا فلز باشه. اندازه این ظرف باید به قدری باشه که خرگوشتون خیلی راحت بتونه توش بچرخه. خاک یا پوشال و پوشوندن ظرف دستشویی با اونها هم از نکات مهمیه که باید بهش توجه داشته باشین. خرگوشها ترجیح میدن که توی خاک دستشویی کنن؛ اگه از خاک استفاده میکنین، باید از بیخطر بودن اون برای خرگوشتون مطمئن بشین.
جایزه هم برای اینه که خرگوشتون بعد از دستشویی متوجه بشه که کار مثبتی انجام داده و در ازاش پاداش میگیره. یک تیکه یونجه یا غذای تشویقی برای خرگوش میتونه به عنوان جایزه درنظر گرفته بشه. با انجام این کار، خرگوشتون تشویق میشه که دفعات بعد هم توی ظرف مخصوص به دستشویی، کارشو انجام بده.
مطلب پیشنهادی: بهترین غذای خرگوش چیست؟
چگونه برای خرگوش دستشویی درست کنیم؟
خرگوشها حیوانات تمیزین، و معمولا تو یک نقطه ثابت دستشویی میکنن. اگه میخوای به خرگوشت یاد بدی که تو جای مناسب دستشویی کنه، باید یه جای دستشویی مناسب براش فراهم کنی.
- یه ظرف دستشویی مناسب انتخاب کن. ظرف دستشویی باید از جنس پلاستیک یا فلز باشه و اندازهی اون باید به اندازهای باشه که خرگوشت به راحتی توش بچرخه.
- ظرف دستشویی رو با خاک یا پوشال پر کن. خاک یا پوشال باید از مواد طبیعی ساخته شده باشه و برای خرگوشها بیخطر باشه.
- ظرف دستشویی رو تو یه جای آروم و دور از سر و صدا قرار بده.
- خرگوشت رو به ظرف دستشویی جدید معرفی کن. خرگوش رو به آرومی کنار ظرف دستشویی قرار بده و اجازه بده تا اون رو بو کنه.
- هر بار که خرگوشت تو ظرف دستشویی دستشویی کرد، اون رو تشویق کن و بهش جایزه بده.
- ظرف دستشویی رو هر روز تمیز کن تا از بوی بد جلوگیری کنی.
پیشنهاد میکنیم این مطلب رو هم مطالعه کنید: طول عمر خرگوش
آموزش دستشویی به خرگوش برای ادرار
بعد از اینکه دستشویی رو برای خرگوشتون آماده کردین، میتونین مراحل آموزش دستشویی به خرگوش برای ادرار رو شروع کنین. برای انجام این کار بهتره که اول یک منطقه رو انتخاب کنین و ظرف رو اونجا قرار بدین. بهخاطر اینکه خرگوشها بعد از خوردن آب ادرار میکنن، بهتره که ظرف آب اونها رو دقیقا بالای ظرف دستشوییشون قرار بدین.
توجه داشته باشین که خرگوشهای بالغ معمولا تو همون ظرف دستشویی که ادرار میکنن، همونجا هم مدفوع میکنن و نیازی به جای دیگه برای انجام این کار ندارن. بهتره که ظرف رو هر روز تمیز کنین چون خرگوشها میونه خوبی با بوی ادرار و مدفوع ندارن.
یاد دادن دستشویی به خرگوش برای مدفوع
برای یاد دادن دستشویی به خرگوش برای مدفوع کردنش، بهتره که کف ظرف دستشوییش رو با خاک یا پوشال بپوشونید. همونطور که گفتیم، خرگوشها روی خاک مدفوع میکنن؛ بعد از اینکه خاک رو ریختید توی ظرف دستشویی، اون رو گوشه قفس بزارید و اطرافش علف و یونجه بریزید. خرگوشها معمولا موقع مدفوع کردن و بعد از اون عادت دارن که علف و یونجه بخورن.
پیشنهاد میکنیم به صفحه خرگوش مینی لوپ هم مراجعه کنید.
نکات تمیز کردن جای دستشویی خرگوش
خرگوشها حیوانات تمیزین و به هیچ عنوان نباید جای دستشویی اونها رو برای چند روز کثیف ول کنین. به همین دلیله که میگیم همیشه و هر روز جای دستشویی خرگوش و ظرف مخصوص اون رو تمیز کنین.
برای تمیز کردن جای دستشویی خرگوشت به این نکات زیر توجه کن:
- هر روز، مدفوع و ادرار خرگوشت رو از ظرف دستشویی جمع کن.
- هر هفته، ظرف دستشویی رو با آب گرم و صابون بشور.
- بعد از شستن ظرف دستشویی، اون رو با آب خشک کن تا بوی صابون از بین بره.
- اگه از خاک برای پر کردن ظرف دستشویی خرگوشت استفاده میکنی، حتما هر چند هفته یک بار خاک اون رو عوض کن.
- از مواد شوینده قوی برای تمیز کردن ظرف دستشویی خرگوشت استفاده نکن. این مواد میتونن به سلامت خرگوشتت آسیب بزنن.
- از تمیز کردن ظرف دستشویی خرگوشت با مواد شیمیایی مثل سفیدکننده خودداری کن. این مواد میتونن بوی بد رو تشدید کنن.
- ظرف دستشویی خرگوشت رو در یک جای آروم و دور از سر و صدا قرار بده. این کار به خرگوشت کمک میکنه تا احساس امنیت بیشتری داشته باشه و توی ظرف دستشویی دستشویی کنه.
تاثیر بلوغ بر آموزش دستشویی به خرگوش
خرگوشها معمولا در سن ۶ تا ۸ ماهگی به بلوغ میرسن. در این دوران، خرگوشها ممکنه رفتارهای متفاوتی از خودشون نشون بدن، از جمله عصبانیت و پرخاشگری، خطکشی قلمروشون با ادرار و دستشویی کردن خارج از ظرف دستشویی. این رفتارها معمولا موقتی هستن و با گذشت زمان برطرف میشن. اما ممکنه که آموزش دستشویی به خرگوش رو در این دوران سختتر کنن. برای اینکه بتونی آموزش دستشویی به خرگوشت توی این دوران رو راحتتر کنی، به این نکات توجه داشته باش:
- با خرگوشت صبور باش و باهاش تمرین کن.
- از تنبیه کردن خرگوش برای دستشویی کردن خارج از ظرف دستشویی خودداری کن. این کار فقط باعث میشه که خرگوشت ازت بترسه و از دستشویی کردن توی ظرف دستشویی دوری کنه.
تاثیر عقیم سازی بر تربیت خرگوش برای دستشویی
عقیم سازی خرگوشها میتونه تاثیر مثبتی روی تربیت اونا برای دستشویی داشته باشه. عقیم سازی باعث کاهش هورمونهای جنسی خرگوشها میشه و این میتونه رفتارهای مرتبط با بلوغ رو در اونها کاهش بده. البته باید توجه داشت که عقیم سازی به تنهایی نمیتونه باعث تربیت کامل خرگوش برای دستشویی بشه. عقیم سازی میتونه روند تربیت رو آسونتر و سریعتر کنه.
برای اینکه از مزایای عقیم سازی خرگوشها برای تربیت اونها برای دستشویی بهرهمند بشید، بهتره که این کار رو در سنین پایین انجام بدید. عقیم سازی خرگوشها در سنین پایینتر، احتمال بروز مشکلات رفتاری مرتبط با بلوغ رو کاهش میده. اگه خرگوش شما به سن بلوغ رسیده و رفتارهای نامناسبی از خودش نشون میده، میتونید با مشورت دامپزشک، از عقیم سازی برای تربیت اون استفاده کنین.
در صورت تمایل میتونید به صفحه خرگوش لوپ هلندی هم مراجعه کنید.
آیا واقع خرگوش برای دستشویی کردن تربیت میشه؟
جواب ساده و کوتاه به این سوال، قطعا بله هست. شما به راحتی و با وقت گذاشتن و صبر میتونید خیلی راحت خرگوش خودتون رو برای دستشویی کردن تربیت کنین. مطمئن باشین که تربیت خرگوش برای دستشویی اونقدر جذاب و لذتبخش هست که اگه چند ماهم طول بکشه، باز ازش دست نکشین.
اگه نکاتی که توی این مقاله گفتیم رو رعایت کنین، حتما کار تربیت خرگوشتون خیلی راحتتر میشه. صبر، حوصله و تکرار حرکاتی که گفتیم، مهمترین نکاتین که باید رعایتشون کنین. ممکنه اوایل تربیت، خرگوشها رفتارهای نامناسب و خشونتآمیزی داشته باشن که قطعا نباید از خودتون پرخاشگری نشون بدین.
اگه خرگوش خارج از جاش دستشویی کرد چیکار کنم؟
اگه خرگوشتون خارج از جاش دستشویی کرد، اصلا نباید اونها رو تنبیه کنین یا پرخاشگری نشون بدین. این کار فقط باعث میشه که خرگوشتون ازتون بترسه و از ظرف دستشویی دوری کنه. توی این شرایط باید با صبر و حوصلهای که از خودتون نشون میدین، خرگوش رو برای دستشویی کردن توی ظرف دستشویی، تشویق کنین. به جای این کار، میتونین هر بار که خرگوشتون توی ظرف دستشویی کرد، اونو تشویق کنین و بهش غذای تشویقی بدین. تشویق کردن خرگوش بعد از انجام این کار باعث میشه که اون بفهمه کارش درست بوده و دوباره اونو تکرار کنه تا غذای تشویقی بگیره.
خرگوش تون رو به بهترین شکل تربیت کنید!
توی این مقاله سعی کردیم نکات مهمی درباره آموزش دستشویی به خرگوش رو بهتون بگیم. میتونین با استفاده از نکات گفته شده، تربیت خرگوش برای دستشویی رو انجام بدید. اگه قصد خرید خرگوش با قیمت مناسب رو دارید، به ما مراجعه کنین. ما انواع نژادهای مختلف خرگوش و تموم وسایلهای موردنیاز اونها رو توی فروشگاهمون داریم. شما میتونین خرگوش موردنظرتون رو به همراه وسایلی که میخواین سفارش بدین و اونها رو درب منزل تحویل بگیرین.
اگر سوالی درباره خرگوش های لوپ داشتید، میتونید از مشاوره رایگان پت پیک استفاده کنید.